czwartek, 7 lutego 2013

Francuskie ślimaczki z kremem czekoladowym.

Moje uwielbienie do ciasta francuskiego daje tu o sobie znać :) Cóż ja poradzę? Leczyć się z tego na pewno nie będę, bo uzależnienie jest mało szkodliwe :D Ewentualnie pójdzie mi w boczki...


Ślimaczki są banalnie proste w przygotowaniu, a jedyne co potrzebujemy to:
- płat ciasta francuskiego
- krem czekoladowy typu Nutella
Płat rozwijamy i smarujemy kremem. Następnie zwijamy go w roladę i kroimy w plastry grubości ok 1,5cm. Plastry kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego :)




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

8 komentarzy:

  1. francuskie z czekoladą to moja słabość

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moją słabością jest ogólnie ciasto francuskie - pod każdą postacią :)

      Usuń
  2. Wyglądają smakowicie, robiłam coś podobnego tylko z posłodzonym białym serem i rodzynkami. Zniknęło w ciągu jednego dnia. A tak poza tym to witam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam :)
      Mmm, z białym serem i rodzynkami to takie wydanie sernikowe :)

      Usuń
  3. mniam~! albo z jabłkami i cynamonem <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam wszelkie śliamaczki z ciasta francuskiego:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szukałam inspracji i znalazłam. Właśnie się zabieram za zrobienie. Wygląda pysznie. Zostaję i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML