czwartek, 28 lutego 2013

Rybno-jajeczna pasta na chleb.

Ani za jajkiem ani za rybką nie przepadam. Niestety.
Ale jako, że są zdrowe i powinno się je jeść, to znalazłam sposób na przemycenie ich do swojej diety.


Rybno-jajeczna pasta na chleb.

Składniki:
- puszka szprotów w sosie pomidorowym
- 2 jajka ugotowane na twardo
- mała cebulka lub 1/2 większej cebuli
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- przyprawy: pieprz, zioła

Rybę rozdrabniamy, jajko trzemy na tarce na drobnych oczkach. Cebulę siekamy drobno. Wszystkie składniki łączymy, dokładnie mieszamy, przyprawiamy. Podajemy z chlebem. Smacznego! :)



Pastę dodaję do akcji "Pasty i smarowidła"





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

5 komentarzy:

  1. też często robię podobne pasty...uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. odważnie... ja nie jestem tak otwarta na dania i smaki, za którymi nie przepadam :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam i jajka i ryby... Pasta brzmi (i wygląda!) pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda trochę jak paprykarz, a szprotki to chyba jedne z nielicznych ryb, które jestem w stanie zjeść, mniam.

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML