sobota, 1 lutego 2014

Lekkie ciastka bananowo-kokosowe.

Od samego rana chodził za mną jakiś smak. Miałam ochotę na coś pysznego, ale sama nie wiedziałam na co. I znalazłam. Udało mi się. Połączyłam smaki, które uwielbiam. Poza tym
można się nimi bezkarnie zajadać, bo nie zawierają żadnych dodatkowych cukrów oprócz naturalnego zawartego w owocach. Tłuszczu też jest tylko odrobina, więc bez wyrzutów sumienia można od czasu do czasu pozwolić sobie na takie ciasteczka.



Ciastka bananowo-kokosowe

Składniki na 12 ciastek:
- 2 banany
- szklanka płatków owsianych (u mnie były to błyskawiczne)
- pół szklanki wiórków kokosowych
- 1 jajko
- łyżka masła

Masło rozpuszczamy. Banany obieramy i rozgniatamy widelcem na miazgę. Do bananów dodajemy masło, jajko, płatki owsiane, wiórki kokosowe i dobrze mieszamy.
Z powstałej masy rękoma tworzymy płaskie ciasteczka, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach 25 minut.
Smacznego!


Wpis dodaję do akcji "Dietetyczne ciasteczka"
http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/dietetyczne-ciasteczka#




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

7 komentarzy:

  1. tak niewiele potrzeba, aby stworzyć coś pysznego :) mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, czasami warto postawić na minimalizm w kuchni :)

      Usuń
  2. Oooo... idealne ciasteczka dla mnie :D

    Od 2 miesięcy jestem na diecie (dostałam od lekarza listę produktów, które mogę jeść) i wyszukuję takich właśnie "lekkich" przepisów. Ciacha zrobię na pewno i dam znać jak wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie daj znać czy Ci posmakowały :) Ja mam zamiar znowu na weekend je upiec :D

      Usuń
    2. Bardzo mi smakują :) Są przepyszne i będą często gościły na moim stole.

      Usuń
  3. Właśnie wskoczyły do piekarnika! :-)

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML