niedziela, 22 lipca 2012

Parówki z serem w cieście francuskim.

Wyznaję zasadę, że od czasu do czasu trzeba zjeść coś "niezdrowego", kalorycznego, ale za to całkiem smacznego :) Tego typu potrawą są właśnie parówki w cieście francuskim. Są banalne do wykonania, a na pewno Wam zasmakują. U mnie znikają w mgnieniu oka zaraz po wyjęciu z piekarnika :)


Parówki z serem w cieście francuskim.

Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- ser żółty w plastrach (np gouda)
- parówki
- jajko
- zioła

Wykonanie:
Płat ciasta kroimy w cienkie plastry o szerokości mniej więcej 1,5 cm. Na ciasto kładziemy ser również skrojony w cienkie plasterki. Parówki kroimy na pół. Każdą kolejną połówkę owijamy ciastem. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Górę smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy ulubionymi ziołami. Pieczemy około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podajemy na zimno lub jeszcze gorące. Można zjadać z dowolnym sosem lub keczupem. Smacznego! :)





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

6 komentarzy:

  1. o mniam, mniam. Takie niezdrowe przekąski są grzechem, ale za to jak smakują ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jem mięsa ;)
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam! :)
    Proste, szybkie, tanie i takie pyszne. Mój facet przepada za tym jedzonkiem :)

    Buziaki, Magda

    OdpowiedzUsuń
  4. przejrzałam bloga- jest świetny! po raz pierwszy chyba widzę taki, gdzie potrawy są wszystkie totalnie w moim guście i smaku:) dodaję!

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML