Parówki z serem w cieście francuskim.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- ser żółty w plastrach (np gouda)
- parówki
- jajko
- zioła
Wykonanie:
Płat ciasta kroimy w cienkie plastry o szerokości mniej więcej 1,5 cm. Na ciasto kładziemy ser również skrojony w cienkie plasterki. Parówki kroimy na pół. Każdą kolejną połówkę owijamy ciastem. Kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Górę smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy ulubionymi ziołami. Pieczemy około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podajemy na zimno lub jeszcze gorące. Można zjadać z dowolnym sosem lub keczupem. Smacznego! :)
Lubie tak podane parówki:)
OdpowiedzUsuńo mniam, mniam. Takie niezdrowe przekąski są grzechem, ale za to jak smakują ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ;)
o świetny pomysł
OdpowiedzUsuńNie jem mięsa ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam !
Uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńProste, szybkie, tanie i takie pyszne. Mój facet przepada za tym jedzonkiem :)
Buziaki, Magda
przejrzałam bloga- jest świetny! po raz pierwszy chyba widzę taki, gdzie potrawy są wszystkie totalnie w moim guście i smaku:) dodaję!
OdpowiedzUsuń