środa, 20 czerwca 2012

Bułeczki owsiano-twarogowe.

Witam wieczorową porą :)
Jeśli chcecie sobie upiec pyszne bułeczki na śniadanie to jeszcze nie jest za późno. Bułeczki które dzisiaj pokażę robi się razem z pieczeniem jakąś godzinkę. Prawda, że krótko? :)


Bułeczki owsiano-twarogowe.
Składniki:
  • kostka twarogu -250g
  • jajko
  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/4 szklanki otrębów pszennych
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta cukru i szczypta soli
Twaróg miksujemy z jajkiem. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie  wyrabiamy ciasto. Formujemy małe bułeczki. Bułeczki kładziemy na blasze posmarowanej margaryną. Wierzch bułeczek smarujemy wodą i posypujemy siemieniem lnianym. Blaszkę z bułkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 minut. Mi wyszły 4 zgrabne bułeczki. Są bardzo smaczne i zdrowe. Następnym razem będę robić z podwójnej porcji :)





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

11 komentarzy:

  1. pięknie wyrosły, samo zdrowie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieczywo białkowe. Trzeba wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądają fantastycznie ! jutro zabieram się za wypieki, jak tylko kupię twaróg

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis sprawdzony i stwierdzam iż... jest GENIALNY a bułeczki są przepyszne :) Do masy dodałam jeszcze troszkę zarodków pszennych a wierzch posypałam dodatkowo mieszanką ziół. Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  5. O rajusiu! Wygladają przepysznie i zdrowo, koniecznie jutro wypróbuję przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. A proszku do pieczenia kapke by sie przydalo?

    OdpowiedzUsuń
  7. A moje są mokre w środku czego tak?

    OdpowiedzUsuń
  8. Bułeczki ekstra..nie nudzą się już ponad dwa lata.. żyć bez nich ciężko.. pychota na śniadanie.. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja dodaję jeszcze słonecznik i posypuję czarnuszką. Są wyśmienite tylko z masełkiem.

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML