poniedziałek, 17 marca 2014

Babka mocno pomarańczowa.

Szybki i łatwy wypiek praktycznie "z niczego". Jest słodko, smacznie i dominuje aromat pomarańczy. Świetnie smakuje do kawy, na drugie śniadanie, czy jako przekąska w pracy. Polecam :)
Przepis zaczerpnięty z bloga Moje małe kuchenne...


Składniki:
  • niecała szklanka cukru trzcinowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • skórka starta z 2 pomarańczy
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • 1/3 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Skórkę z pomarańczy mieszamy z sokiem, dodajemy cukier, jogurt i olej. Nadal mieszając wbijamy jajka i stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do keksówki (25x11cm) wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po wystudzeniu możemy ją polukrować, lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!






Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 komentarz:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML