czwartek, 18 kwietnia 2013

Owsianka warstwowa - z jabłkiem, konfiturą i płatkami migdałowymi.

Macie czasami ochotę na "luksusowe" śniadanie? 
Za mną jakiś czas chodził pomysł na owsiankę w bardziej luksusowym wydaniu.
I wymyśliłam. Nie dość, że pięknie wyglądała, to jeszcze była pyszna :)


Warstwy od dołu:
- konfitura z owoców leśnych
- płatki owsiane gotowane na mleku z pestkami dyni i słonecznikiem
- jabłko starte na tarce o dużych oczkach, podprażone z cynamonem
- konfitura z owoców leśnych
- płatki owsiane j.w.
- płatki migdałowe, rodzynki
Całość polana sokiem malinowym.
Niebo w gębie :)





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

15 komentarzy:

  1. ależ ładnie podana:) poproszę pucharek

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam :D Co rano funduję sobie jakąś owsiankę :)

      Usuń
  2. Wygląda przepysznie! Chyba wbiję się kiedyś do Ciebie na śniadanie:D

    A tak na serio, jabłka w domu mam, płatki owsiane też, konfitura i rodzynki również się znajdą... = jutro zrobię sobie taką owsiankę:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie zrób, a nie pożałujesz :)
      A potem daj znać czy smakowało :)

      Usuń
  3. ten deser wygląda jak kaloryczna bomba, a tu taka zdrowa i pyszna niespodzianka!
    świetne ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdrowa i owszem, ale czy tak mało kaloryczna? No nie wiem ;P Trochę tych kalorii u przemyciłam ;)

      Usuń
  4. no nieźle ale ile to trzeba przygotowywać? mi by zajęło do obiadu... :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj nie wydaje mi się ;) Ja nie lubię długo czekać na śniadanie, więc jabłko starłam i podprażyłam poprzedniego dnia wieczorem. Ugotowanie płatków to raptem 10 minut. Ułożenie całości max 3 minuty. Więc w 15 minut możesz zrobić szybkie i pyszne śniadanie ;)

      Usuń
  5. przepysznie podana owsianka , uwielbiam takie poranki ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie wygląda ale u mnie śniadanie musi być błyskawiczne, tak gdzieś do 5 minut. Jak robię owsiankę to tez taką na szybko, zazwyczaj poprzedniego dnia pod wieczór zalewam płatki wrzątkiem a rano potem tylko podgrzewam i doprawiam, mniam.

    OdpowiedzUsuń
  7. Witam i pozdrawiam Ciebie bardzo serdecznie.Ładnie ,smacznie i miło tu u Ciebie wiec zostaję na dłużej.W wolnej chwili zapraszam w odwiedziny do Dobrych Czasów.Wszystkiego dobrego.J.

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML