wtorek, 15 października 2013

Guacamole -inaczej-

Guacamole, czyli dip na bazie awokado przyprawia się tylko solą i pieprzem, dodaje się do niego sok z limonki, a także czosnek i cebulę. Ja na swoje potrzeby troszeczkę zmodyfikowałam skład. Ale tylko nieznacznie, żeby nie popełniać morderstwa na jakże pysznym awokado.

Składniki:
  • dojrzałe awokado
  • łyżka soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • mała cebulka lub połowa większej
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:
Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy kostkę. Następnie przy pomocy łyżeczki wydrążamy miąższ ze środka owocu i przy pomocy widelca rozdrabniamy jak najdrobniej. Do papki dodajemy sok z cytryny, oliwę i mieszamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy świeżo zmieloną solą oraz pieprzem. Odstawiamy do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Podajemy z pieczywem, grzankami, nachosami lub z czym tylko będziemy mieć ochotę. Smacznego!







Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 komentarz:

  1. Cudowny blog, świetny post! ♥ Naprawdę bardzo mi się tu podoba. Zdecydowanie będę zaglądać częściej, więc co powiesz na wspólną obserwację? Jeżeli się zgadzasz to napisz mi na moim blogu abym mogła się odwdzięczyć, a jeżeli nie to po prostu zignoruj to pytanie ^^ Jeszcze raz, fajnie tu!♥

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML