wtorek, 9 lipca 2013

Ciastka z twarogu z marmoladą. Delikatne i mięciutkie.

Pyszne, choć nieco czasochłonne. Ale warto było wypróbować.
Wychodzą miękkie, nie za słodkie. Idealne do kawy bądź szklanki mleka. 
Przepis zaczerpnięty z bloga Domowe Wypieki.


Składniki:
  • 25 dkg mąki
  • 25 dkg margaryny lub masła
  • 25 dkg twarogu 
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • marmolada
  • rozbełtane jajko
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz marmolady i jajka łączymy ze sobą, zagniatamy ciasto. Na stolnicy podsypanej mąką wałkujemy ciasto na grubość około 5mm. Wykrawamy nożem prostokąty, na środek dajemy łyżeczkę marmolady, sklejamy dwa przeciwległe boki. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem, opcjonalnie posypujemy cukrem. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż będą złociste. 
Smacznego! :)





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 komentarz:

  1. Wyglądają pysznie, tyle przepisów do wypróbowania a tak mało czasu.

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML