niedziela, 28 października 2012

Śniadaniowe placki bananowe.

Placki, które dzisiaj Wam pokażę nadają się do jedzenia zarówno na gorąco jak i na zimno. Lubię się tak dopieszczać kiedy mam rano więcej czasu dla siebie. A jeśli wiem, że nie będę miała rano czasu, to robię te placuszki wieczorem i rano tylko zjadam na szybko. Są słodziutkie i sycące.


Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 4 łyżki zmielonych płatków owsianych (może być mąka)
- 2 łyżki zmielonych otrąb owsianych (również można zastąpić mąką bądź nie mielić otrąb)
- 1 duże jajko
- cynamon
- 1 łyżka miodu

Banana miażdżymy widelcem, wbijamy jajko, dodajemy pozostałe składniki. Masę dokładnie mieszamy żeby nie było żadnych grudek. Nakładamy łyżką na rozgrzany teflon, smażymy z obu stron aż placki będą złociste. Podajemy same, z jogurtem lub dżemem. Smacznego :)





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

7 komentarzy:

  1. Robiłam kiedyś takie placki bo mnie zainteresowały i myślałam, że będą smaczne ale jakoś nie przypadły mi do gustu. Lubię otręby w jedzeniu ale jednak lubię gdy są w połączeniu z mąką, bo w tych plackach same otręby- trochę za sucho (jak by się jadło jakieś wióry) i za bardzo ten smak otrębów czuć. I sam banan to może być za mało jeśli chodzi o wyczuwalność słodkości ja bym jednak dosłodziła lekko.

    OdpowiedzUsuń
  2. a sorry dopiero zauważyłam, że dosładzasz łyżką miodu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zostałaś przeze mnie otagowana na "Liebster Blog". Szczegóły u mnie na blogu. Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. po prostu kocham banany, ostatnio zrobiłam ciasto czekoladowe z bananami i było przepyszne, szukałam innych ciekawych przepisów z tym owocem i trafiłam na Twój, na pewno spróbuję!
    buźka

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają przesmacznie, jak skończy się mi świąteczne jedzenie to na pewno ich skosztuję :))

    Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili do siebie :>

    OdpowiedzUsuń

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML