piątek, 12 października 2012

Francuskie krążki z ananasem.

Gotowe ciasto francuskie to mój ulubiony składnik przekąsek, które można przygotować w tempie błyskawicznym. To co nas ogranicza to jedynie nasza wyobraźnia i zasobność lodówki czy spiżarki :)
Krążki, które Wam dzisiaj pokażę są tak banalne w wykonaniu, że można do tego zapędzić nawet dzieciaki!


Składniki:
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- puszka ananasa w plastrach
- cukier

Przygotowanie:
Ananasa dokładnie odsączamy z zalewy, najlepiej na ręcznikach papierowych. Kładziemy kolejno każdy krążek na rozwiniętym cieście francuskim i wykrawamy okręgi (lub kwadraciki jak u mnie-na szybko) o centymetr większe od ananasów. Zaginamy brzegi ciasta francuskiego do brzegów ananasa. Wszystkie gotowe krążki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy je cukrem (zwykłym, brązowym, cukrem pudrem - pełna dowolność). Blaszkę wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni i pieczemy aż ciasto będzie ładnie zarumienione.
Smacznego!



Uwaga! Szybko znikają! Jeśli chcecie je uwiecznić na zdjęciach, to...zróbcie to od razu po upieczeniu! :D

Przepis zgłaszam do akcji "Ciasto francuskie na wszystkie sposoby"



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

2 komentarze:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML