Krążki, które Wam dzisiaj pokażę są tak banalne w wykonaniu, że można do tego zapędzić nawet dzieciaki!
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- puszka ananasa w plastrach
- cukier
Przygotowanie:
Ananasa dokładnie odsączamy z zalewy, najlepiej na ręcznikach papierowych. Kładziemy kolejno każdy krążek na rozwiniętym cieście francuskim i wykrawamy okręgi (lub kwadraciki jak u mnie-na szybko) o centymetr większe od ananasów. Zaginamy brzegi ciasta francuskiego do brzegów ananasa. Wszystkie gotowe krążki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy je cukrem (zwykłym, brązowym, cukrem pudrem - pełna dowolność). Blaszkę wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni i pieczemy aż ciasto będzie ładnie zarumienione.
Smacznego!
Uwaga! Szybko znikają! Jeśli chcecie je uwiecznić na zdjęciach, to...zróbcie to od razu po upieczeniu! :D
Przepis zgłaszam do akcji "Ciasto francuskie na wszystkie sposoby"
też robiłam i mam je u siebie na blogu ;) smaczna przekąska ;)
OdpowiedzUsuńbardzo fajna przekąska na słodko :)
OdpowiedzUsuń